Naujienos
* Jau pasirodė pirmieji pavasariniai grybai

Už Dzūkijos giriose ar Pavilnio miškuose surinktų nedidelę lėkštelę grybų prašė dviejų litų. Gurmanai giria šiuos grybus už gerą ir savitą skonį. Tačiau mikologai perspėja, jog juos reikia kelis kartus nuvirti ir tik tada kepti ar troškinti.
Šiuos grybus didžioji dauguma žmonių gali valgyti, tačiau kai kuriems jie yra nuodingi.
Anksčiau galvota, kad tai susiję su skirtingu toksinų kiekiu grybuose, tačiau vėliau nustatyta, kad nuodingumas susijęs su metaboliniu jautrumu, kuris būdingas kai kuriems žmonėms. Dėl to kai kurie ekspertai teigia, jog šių grybų neturėtų valgyti niekas. Valgant bobausius pirmą kartą, mikologai rekomenduoja suvartoti tik labai nedidelį kiekį, pvz., pusę kepurėlės, tam kad pasitikrinti savo jautrumą šiems grybams.
Plačiau apie pavasarinius grybus skaitykite čia...>>>